Heeft u, of uw klant wel eens last van rumoer of herrie op kantoor? Of het probleem dat er nauwelijks gesprekken in privacy gevoerd kunnen worden?

Andere hinderlijke problemen zijn vaak: teveel galm, overspraak van collega’s, te harde stemmen of juist slechte spraakverstaanbaarheid en te weinig privacy in het algemeen.

Zoals u weet maakt MakeCover gebouwen mooier én comfortabeler. Ons aanbod op het gebied van akoestische oplossingen bieden zowel esthetiek als akoestisch comfort. Herrie, overspraak en andere akoestische problemen lossen wij op met deze maatregelen:

Akoestische wandvisuals

Met akoestische wandvisuals bedoelden wij een prachtige visual, foto of tekst op een wand voorzien van akoestisch materiaal. Geluiden in een ruimte gaan door het materiaal heen waarop de visual, foto of tekst is gemaakt, waarna het in de akoestische laag komt en wordt gedempt. Het geluid in een ruimte wordt zachter en er is minder galm. Dit zorgt voor meer privacy, meer ‘rust’ en een betere verstaanbaarheid.

Hieronder een voorbeeld van een akoestische wand. De visual is gemaakt van een foto. In de ruimte zijn ook wanden van glazen cubicals die zorgen voor veel geluidsreflectie. De akoestische wand is hier een aangename aanvulling en zorgt voor een comfortabele akoestiek. Een wand kan overigens ook een paneel in een gewenste afmeting zijn, of een deel van een wand.

Akoestische plafonds

Soms is er geen ruimte om op de wanden of vloeren akoestische maatregelen aan te brengen. In deze gevallen kan een akoestisch spanplafond uitkomst bieden. De werking van het akoestische plafond is vergelijkbaar met die van een akoestische wandvisual. Het geluid gaat ook hier door de zichtbare buitenkant heen. Hierna komt het in akoestisch materiaal terecht waar het wordt gedempt.

Hieronder een voorbeeld van een akoestisch plafond in een zwembad van een wellness center. Het plafond is superstrak en tóch heeft het een enorme akoestische werking. Het geluid wordt niet ervaren als ‘hard, druk en galmend’ maar als ‘prettig, comfortabel en rustgevend’. Het is overigens mogelijk om het plafond in iedere gewenste kleur te leveren en te voorzien van visuals of foto’s. Ook is het mogelijk om verlichting in het plafond aan te brengen. Deze verlichting kan onder het oppervlak van de bespanning worden gemaakt, zodat dit niet zichtbaar is als het licht niet brand.

Maatwerk akoestiek

In sommige gevallen moet er voor het verhogen van het akoestische comfort een gericht plan worden gemaakt waarmee gegarandeerd de – meetbare – doelen worden behaald. In dat geval starten we meestal met metingen van bijvoorbeeld het geluidsniveau en nagalmtijd. Hierna maken wij een advies dat kan bestaan uit het toepassen van verschillende akoestische maatregelen die zelfs ook bouwkundig kunnen zijn.

Voor onderstaand kantoor is berekend welke akoestische maatregelen toegepast moesten worden om de afgesproken geluidsnormen en eigenschappen te halen en verkrijgen. Dit heeft geresulteerd in een serie van maatregelen waaronder de indeling van de ruimte(n), het gebruik van vloerbedekking en het gebruik van deze speciale akoestische panelen die voor een enorme geluidsdemping zorgen. Deze akoestische panelen kunnen overigens worden voorzien van elke denkbare visual, maar hiervoor heeft de klant niet gekozen. Wij werken overigens, als het gaat om akoestiek, samen met onze partner ‘Akoestiek Comfort‘. 

Meer weten?

Neem dan contact met ons op, of bekijk meer informatie op onze toepassingspagina van Akoestiek en geluidsdemping.