Onlangs bestede het SBS6 programma ‘Green MakeOver’  aandacht aan de makeover van een monumentaal pand en raamisolatie. Als oplossing wordt er in het programma gesproken over 3M isolerende raamfolie. Als officieel 3M ‘Window Film Authorised Dealer’ vertellen wij u graag voor welke panden deze folie geschikt is en wat de voordelen en eigenschappen zijn van deze folies.

Beste alternatief voor monumentale panden

De 3M isolerende raamfolie (3M Thinsulate) vervangt eigenlijk het plaatsen van isolatieglas. De isolerende waarde van HR++ glas is echter hoger, dus in de meeste gevallen is dat voor het verbeteren van isolatie de beste keuze. Bij monumentale panden echter is het vaak niet toegestaan of niet mogelijk, om de kozijnen te vervangen. Dus met name bij deze panden is de isolerende folie het beste alternatief.

Verbetering van 40%

Nadat de isolerende folie is aangebracht, treedt er qua isolatie een verbetering op van ongeveer 40%. Door deze besparing, hoeft men in een monumentaal pand een flink stuk minder te stoken. Dit scheelt aanzienlijk in de energiekosten. Deze besparing in energie is natuurlijk tevens een besparing voor het milieu.

Wat misschien nog wel een grotere rol speelt, is de verbetering van het comfort. Van enkel glas komt nu eenmaal een hoop kou. Met de 3M Thinsulate voelt het echter alsof er dubbel glas is gebruikt, in plaats van enkel glas.

Geregistreerd bij Bureau CRG

De 3M Thinsulate folie is de enige isolerende folie die bij het Bureau CRG is geregistreerd. Dit betekent dat de werking ervan is gecontroleerd, en het product inclusief de energiebesparing is geregistreerd.

Maak een project!

Als aannemer, eigenaar, architect, adviserende partij of als facilitaire afdeling heeft u binnen no-time een business case voor een monumentaal pand. U kunt hierbij adviseren en begeleiden. Wij helpen u graag met een offerte, keuringsrapporten zoals KIWA, MPA NRW en met een overzicht van U-waarden voor verschillende glassoorten.

Bekijk de video!

Bekijk hieronder een fragment uit Green MakeOver, aflevering 4 van seizoen 2, of bekijk de hele aflevering hier.

 

Meer weten?

Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.