Project Description

Verplicht naar minimaal label C

Vanwege gemaakte klimaatafspraken, heeft de overheid besloten dat kantoren met een oppervlakte van meer dan 100 vierkante meter, per 1 januari 2023 moeten voldoen aan Energielabel C. MakeCover kan uw kantoor helpen om energiezuiniger te worden.

Lees ook: In 4 simpele stappen naar Energielabel C

Verplichte elementen

Wanneer een kantoorgebouw na de genoemde datum niet voldoet aan de eisen, dan kan de overheid de deuren sluiten. Daarnaast wordt het verhuren ervan verboden en kan een boete van €20.000 worden opgelegd, bij verkoop.

Het is verplicht om een Energieprestatie-advies aan te vragen bij een officieel gecertificeerde Energieprestatie-adviseur (EPA). In dit advies staat welke maatregelen u kunt nemen om te voldoen aan de energielabel-eisen.

Subsidie

Er is, in de vorm van de Energie Investerings Aftrek, subsidie te verkrijgen op energiebesparende maatregelen. De voorwaarde hiervoor is wel dat deze maatregelen goedgekeurd zijn door de overheid. Dit kan doordat de maatregel is opgenomen in de ‘Energielijst‘ of doordat een EPA een berekening maakt volgens een EMG-verklaring uit de databank van de BCRG. De warmte- en zonwerende folies die MakeCover levert, hebben zo’n BCRG-certificaat. U kunt de folies gebruiken als officieel goedgekeurde energiebesparende maatregel.

Hoe energie besparen met zon- en warmtewerende folie?

MakeCover levert 3M zon- en warmtewerende folies. Om preciezer te zijn, de Prestige en Silver folies. Deze folies houden zonnewarmte buiten waardoor airco’s en ventilatoren minder hard hoeven te werken. Met name airco’s zijn energieslurpers, dus hier kan flink op bespaard worden. Uw EPA kan aan de hand van het glasoppervlak aan de zonzijden van het pand eenvoudig berekenen hoeveel energie u per jaar kunt besparen.

Waarom deze maatregel

 • De (Prestige)folies zijn nagenoeg onzichtbaar. Ze tasten de uitstraling van uw pand niet aan.
 • Zorgen voor een aangenamer werkklimaat.
 • Gewoon kunnen doorwerken tijdens de montage; we monteren aan de buitenzijde.
 • Geen verbouwing / ingrijpende veranderingen nodig.
 • Snel aangebracht.
 • Verdient zich terug.
 • Valt onder de EIA-regeling.

Waarom onze folies?

Wij leveren de beste folies die verkrijgbaar zijn in de markt. Deze folies zijn een duurzame keuze die winst op langere termijn opleveren. In aanschaf zijn ze mogelijk in eerste instantie kostbaarder dan andere zonwerende folies. De voordelen van onze folies op een rij:

 • Folie wordt aan de buitenzijde gemonteerd in tegenstelling tot veel goedkopere varianten. Doordat het aan de buitenzijde wordt gemonteerd, blijft de warmte daadwerkelijk buiten, en is het riscico op thermische glasbreuk verwaarloosbaar.
 • De 3M Prestige folie is niet metaalhoudend, in tegenstelling tot veel andere folies. Een metaalhoudende folie verstoord over het algemeen het bereik van mobiele telefoons. Hiervan heeft u met de 3M Prestige geen enkele last.
 • Onze folies hebben een levensduur tot wel 20 jaar. Ongeacht de omstandigheden, garanderen wij sowieso 10 jaar.
 • Door de levensduur en garanties, zijn ze op lange termijn voordeliger dan concurrerende producten.

Advies?

Wilt u advies over het verlagen van uw energieverbruik ten behoeve van het Energielabel C? Neem dan contact met ons op.