Project Description

Zonwerende folie

Wilt u de zon en warmte buiten houden? En besparen op energiekosten?

  • Geen fel zonlicht en schitteringen,
  • veel minder warm,
  • minder last van blazende airco’s of ventilatoren,
  • minder energieverbruik door airco’s,
 • beeldschermen wél goed kunnen zien.

Ga dan voor de unieke 3M warmte- en zonwerende folies.

Waarom kiezen voor 3M zonwerende folies?

De 3M folies zijn uniek in de markt omdat deze aan de buitenzijde van het glas worden aangebracht. Andere merken zonwerende folies worden aan de binnenzijde aangebracht. Dit heeft echter ernstige nadelen:

 • Bij 3M folies bereikt de zonnewarmte niet het glas. Het wordt aan de buitenzijde tegengehouden. Het glas warmt dus niet op, en fungeert daardoor niet als een verwarmingselement. Dit effect treedt wél op bij folies die aan de binnenzijde wordt aangebracht.
 • Wanneer de folie aan de binnenzijde wordt aangebracht, isoleert de folie de warmte waardoor het in het glas blijft. De warmte kan er aan de folie zijde niet uit, en de zon blijft de glaskant verwarmen. Door de warmte kan het glas uitzetten en kan te strak in de sponning komen te staan. Hierdoor kan thermische glasbreuk ontstaan.
 • Met 3M Prestige bent u ervan verzekerd dat uw glas niet beschadigt. U krijgt hierop garantie.
 • 3M zonwerende folies hebben afhankelijk van het type een verwachte levensduur van 10 of 20 jaar.

 

Voel en zie het verschil

In onderstaande video worden twee ijsjes voor warmtelampen gezet met een stuk glas ertussen. Links heeft het glas de de ‘3M Prestige’ warmtewerende folie, rechts heeft geen warmtewerende folie. Zal het rechter ijsje sneller smelten?

 

Soorten

Wij hebben twee soorten folies, die in verschillende uitvoeringen worden geleverd:

 • 3M Prestige Exterior folie serie
 • 3M Silver 15 folie

Beide soorten 3M folies houden zowel warmte als zon tegen waardoor de temperaturen een stuk aangenamer worden. De folies worden aangebracht op het glas van ramen en deuren op de zonzijde van een pand. De 3M Prestige folies zijn transparant. Dus zowel zon- en warmtewerend maar wel licht doorlatend.

Voordelen:

 • Door warmte buiten te houden, hoeven airco’s minder hard te werken,
 • folie draagt bij aan CO2-uitstoot-reductie,
 • geeft een voelbaar betere temperatuur,
 • de 3M Prestige folies hebben geen invloed op mobiele telefonie in een pand.

De 3M folies worden op de buitenkant van een raam of deur aangebracht. Hierdoor blijft de zonnewarmte daadwerkelijk buiten het pand. Er is bovendien geen kans op thermische glasbreuk.

Kies uw folie

Wij bieden de keuze tussen twee verschillende soorten 3M folies: De 3M Prestige serie en de de 3M Silver 15. De 3M Prestige is een transparante folie en niet metaalhoudend, dit stoort het telefoonverkeer dus niet. De 3M Silver 15 is een spiegelende, metaalhoudende folie.

Nadere informatie & specificaties

Type folie
3M Prestige 3M Silver 15
Productinformatie Prestige Silver 15
Technische specificaties 3M Prestige
70 Exterior (EN)
3M Silver 15 EN
Verwachte levensduur 20 jaar 10 jaar
Garantie 10 jaar 7 jaar
Extra garantie Garantie ’thermische glasbreuk’
Metaalhoudend Nee ja
Transparant Ja Spiegelend

3M Prestige

Een groot voordeel van deze folie is dat deze helder en niet reflecterend is, waardoor het uiterlijk van een pand onveranderd blijft en de zon en warmte wordt buitengehouden.

Informatie 3M Silver 15

De gevoelstemperatuur kan enorm flink en dus met meerdere graden worden verlaagd waardoor er echt een aangename werk- of woon-temperatuur ontstaat.

Offerte aanvragen

Wilt u vrijblijvend meer weten over gevelrenovatie met folie, of wilt u de prijs voor uw pand of project weten? Vul dan s.v.p. onderstaand formulier in of bel ons via 085 – 8771840

  Waar gaat u interesse naar uit?