Deze officiële BCRG-maatregel helpt uw pand naar Energielabel C of hoger

Kantoren zijn verplicht om per 1 januari 2023 minimaal een Energielabel C te hebben. Is dit niet zo, dan kan het pand voor de kantoorfunctie door de overheid worden gesloten. MakeCover levert een verfrissende bijdrage aan het verminderen van energieverbruik.

Minder fossiele brandstoffen

De doelstellingen van de overheid passen in de visie dat fossiele brandstoffen moeten worden gereduceerd zodat de uitstoot van CO2 drastisch kan worden verminderd. Voor uw kantoor betekent dit dat het energieverbruik per jaar maximaal 225 kWh per m2 mag zijn.

Onze verfrissende bijdrage

MakeCover levert en monteert BRCG goedgekeurde zonwerende folie. Deze folie houdt zon en warmte buiten en dat is merkbaar door een lagere temperatuur. Hierdoor hoeven de airco’s in een kantoorpand veel minder hard te werken om de ruimtes op een aangename temperatuur te houden. En u weet ongetwijfeld dat airco’s ‘energieslurpers’ zijn.

De 3M Prestige zonwerende folies, de serie producten die wij leveren en waarover wij mogen adviseren, hebben het BRCG certificaat ontvangen. Hierdoor kunt u deze zonwerende folie als officiële maatregel gebruiken.

Hoeveel kWh kunt u besparen?

Vooropgesteld dat er veel factoren zijn die het uiteindelijke energieverbruik bepalen, kunnen wij een goed onderbouwde inschatting maken van het aantal kWh dat u op jaarbasis kunt besparen.

In zijn algemeenheid gaan we uit van een mogelijke besparing van 175 tot 250 kWh per vierkante meter glas met zonwerende folie. Dit zijn echt forse besparingen. En dat is op zich ook niet gek als je beseft dat het vier x meer energie kost om een ruimte één graad koeler maken, dan één graad warmer.

Zie de besparing

Het grote verschil in temperatuur voelt u direct wanneer de zon- en warmtewerende folie is aangebracht. Maar omdat voelen door een computerscherm nu eenmaal niet mogelijk is, hebben wij een test met ijsjes en warmtelampen op video vastgelegd, zodat u kunt zien of een ijsje sneller smelt zonder gebruik van zonwerende folie.

Meer weten? Uw kWh besparing inschatten?

Wij helpen u graag met al uw vragen. Neem contact op met Ronald Steenkist, onze 3M foliespecialist via 085 – 877 18 40, of via onderstaand formulier.