Het komt in de praktijk nog al eens voor dat de bewegwijzering niet is meegenomen in het bestek. Geen punt over het algemeen, meestal komt dit eerder of later altijd wel goed. De laatste tijd wordt circulair bouwen steeds populairder. Wij geloven in hergebruik en juichen dit toe, maar vergeet vooral de circulaire bewegwijzering niet. Er kleven echter belangrijke voordelen aan om dit juist wél in de bouwplannen mee te nemen.

Geïntegreerd ontwerp

Een belangrijke reden om al in een vroeg stadium na te denken over circulaire bewegwijzering, is de mogelijkheid om het ontwerp van het interieur te integreren met bewegwijzering. Zo ontstaat een mooie coherente stijl en kunnen sommige bewegwijzering- of signingelementen worden verwerkt in wanden, glas, plafonds, etc.

Circulaire bewegwijzering kan uit een hoop materialen worden gemaakt, maar hoe mooi is het wanneer het niet alleen circulair is – het kan worden gerecycled – maar het ook na het einde van de levensduur terug kan worden gegeven aan de natuur? Dit pleit natuurlijk voor het gebruik van materialen als staal, hout, glas en karton. Om ervoor te zorgen dat de materialen na hun levensduur kunnen worden gedemonteerd, moet er vooraf goed over nagedacht worden.

Maatwerkmogelijkheden

Wanneer je tijdig begint met het ontwerp van de bewegwijzering, is er volop ruimte om maatwerk circulaire bewegwijzering te laten maken. Helaas is het op dit moment nog niet zo dat er standaard millieuvriendelijke en circulaire bewegwijzering te koop is. Dit betekent als de bewegwijzering pas na de bouw van een pand wordt geregeld, er een proces moet worden opgestart van ontwerp, prototyping, aanpassing, enz. Dit neemt over het algemeen meer tijd in beslag dan standaard of meer gangbare bewegwijzering.

Inspiratie

De mogelijkheden met circulaire bewegwijzering is eindeloos. Daarom hieronder wat inspiratie, waarbij aangetekend moet worden dat dit zeer behoudende voorbeelden zijn. Jouw fantasie kan vast nog toffere dingen bedenken die wij zouden kunnen maken.

 

 

Prototype van jouw idee

Heb je een tof idee gekregen? Laat het ons weten! Wij kunnen een prototype maken van jouw idee of ontwerp.