Medewerkers gaan graag weer aan de slag wanneer ze een veilig gevoel hebben. Ook kan het medewerkers motiveren wanneer ze enkele voordelen van het thuiswerken, ‘mee kunnen nemen’ naar kantoor. Wij kunnen voor dit prettige gevoel zorgen door uw werkplekken kosteloos op 5 belangrijke punten te checken met de ‘werkplek-check’. Met deze check kunt u tot 5 sterren verdienen. En natuurlijk helpen wij u graag om deze 5-sterren werkplekken te creëren.

De werkplek-check

Wij controleren uw werkplekken op de volgende punten:

  1. Geeft de werkplek voldoende akoestische rust?
  2. Biedt de werkplek voldoende mogelijkheden tot ‘visuele rust’
  3. Heeft de werkplek een prettig uitzicht?
  4. Heeft de werkplek een prettig klimaat
  5. Biedt de werkplek voldoende Corona-veiligheid?

Wanneer uw werkplek helemaal in orde is, dan kunnen wij u een rapportcijfer in sterren geven. Wanneer u 5 sterren heeft gekregen, kunnen uw medewerkers gerust én met plezier terugkeren naar kantoor.

Nadere uitleg op de punten

Er zijn natuurlijk vele factoren van invloed op het werkplezier bij medewerkers. Onderstaande punten zijn in ieder geval belangrijke onderwerpen en van grote invloed op het werkplezier. Sommigen zijn door de crisis extra actueel geworden.

Akoestiek

Wanneer je thuis werkt, heb je geen collega’s die praten of geluid maken. Wij kunnen de werkplek afschermen, zodat harde geluiden of harde stemmen flink worden gedempt. Geconcentreerd werken is dan een stuk makkelijker.

Visuele rust en privacy

Onwillekeurig volg je wat collega’s doen, als je ze kunt zien. Op het moment dat je ze niet meer ziet, kun je weer ongestoord concentreren op je werk. Wij kunnen ervoor zorgen dat je ervoor kunt kiezen of je een collega ziet, of niet. Wij kunnen bijvoorbeeld met glazen panelen plaatsen voorzien van zandstraal-effect privacy-folies. Zo komt er nog wel licht door, maar kun je niet meer volgen wat collega’s aan het doen zijn.

Prettig uitzicht

Wij kunnen natuurlijk niet regelen dat iedereen collega’s krijgt die prettig zijn om te zien, maar we kunnen wél zorgen dat er mooie afbeeldingen worden aangebracht op wanden, scheidingswanden en zelfs op meubels. Zo breng je bijvoorbeeld in één keer een vakantiegevoel in een ruimte.

Klimaat

Teveel zonnewarmte- maar ook zonnelicht, zorgt voor een verlaagde productiviteit, en voor een onbehaaglijk gevoel. Aan de andere kant zijn loeiende airco’s ook niet prettig. Zonwerende folies hebben een gunstige werking op beide. Het houdt fel zonlicht tegen, het houdt zonnewarmte tegen en het zorgt dat airco’s minder hard hoeven te werken.

Corona-veiligheid

Een scherm tussen collega’s in zorgt ervoor dat je elkaar niet makkelijk aanhoest of -niest. Markeringen op vloeren en/of wanden zorgen dat de gewenste afstand wordt bewaard. Op deze manier kunnen mensen die zich een beetje zorgen maken, tóch met een veilig gevoel aan de slag.

Niet gek. Die werkplek-check.

Wilt u voor u zelf of voor uw medewerkers een werkplek-aanvragen? Vul dan nu onderstaand formulier in. We nemen dan z.s.m. contact met u op.