Voelt u zich minder prettig op kantoor met deze warmte?

Het klimaat van de afgelopen periode zorgt mogelijk voor een aantal vervelende effecten op kantoor. Wij sommen een aantal belangrijke effecten op, en geven aan hoe deze kunt verminderen. Uw collega’s maar mogelijk ook uw klanten en relaties zullen u dankbaar zijn wanneer u dergelijke problemen voor ze kan oplossen, door ze te attenderen op onze oplossing bijvoorbeeld.

Slomer

Het is bekend dat als het warmer wordt, we minder productiever worden. We worden slomer als het ware. De menselijke neiging is echter om door te gaan in het ‘normale’ tempo. Als dat niet lukt door de warmte, dan kan dat voor sommige mensen aanvoelen alsof er geen ‘zin’ meer is. Terwijl dat natuurlijk komt door de warmte.

Plakkerig

Als het te warm is, wordt je plakkerig. En plakkerig is niet fijn. Niet fijn omdat je kleding vochtig wordt en niet fijn omdat het afleidt. Mensen die meer dan gemiddeld transpireren, zijn natuurlijk helemaal de dupe.

Te fel licht/ te weinig licht

Wanneer het zonlicht direct binnenkomt, kan het zijn dat je geen ‘steek’ meer ziet. Daarom zijn er natuurlijk vaak Luxaflex, gordijnen of andere zonwerende oplossingen aan de binnenzijde aangebracht. Dit kan een kantoor dan juist weer te donker maken, waardoor het somber wordt.
De warmte houdt dit overigens niet tegen. Via de ruimte langs de Luxaflex, of gordijn, etc., komt de warmte nog gewoon het kantoor binnen.

Koude airco

Hoe warmer, hoe harder de airco moet blazen. En dan heb je natuurlijk de eeuwige verschillen tussen mensen. Voor de ene voelt het te koud, voor de ander is het nog te warm. Over het algemeen hebben mannen het eerder te warm dan vrouwen, maar het kan ook andersom zijn. En werken in een ruimte waar het te warm, of te koud is, is onprettig.

Koude nek, stijve spieren

Soms ontstaat er door airco’s een stevige luchtstroom van koude lucht. Voor de een is dat juist prettig, maar de ander kan er stijve spieren van krijgen. En stijve spieren kunnen pijnlijk worden, of zorgen dat de spieren helemaal vast gaan zitten.

Verminder de effecten

Heeft een van collega’s of een van uw relaties te kampen met een van bovenstaande ‘problemen’? Gebruik dan onderstaande opsomming om uit te leggen hoe onze Warmtewerende folie hierbij kan helpen:

    • Slomer: – de warmtewerende folie houdt de warmte tegen die wordt veroorzaakt door directe zonnewarmte. Wanneer er dus zonlicht binnenkomt in het kantoor, zal het minder warm zijn met de warmtewerende folie. Maar dan ook écht veel minder warm.
    • Plakkerig: – zelfde als bovenstaand; het kantoor wordt niet meer opgewarmd door de naar binnen schijnende zon. Dit scheelt vele graden.
    • Te fel licht/ te weinig licht: – de folie haalt het scherpe van het zonlicht af, waardoor het minder fel is. De combinatie met een zonwering of gordijn is dan ideaal. Daarnaast is het ook mogelijk om de warmtewerende folie in een donkere tint uit te voeren, waardoor er in zijn geheel minder licht binnenvalt.
    • Koude airco: – Wanneer er minder warmte een ruimte binnenkomt, hoeft de airco minder hard te werken. Het wordt makkelijker om de temperatuur te regelen.
    • Koude nek/ stijve spieren: – Dit is natuurlijk vergelijkbaar met bovenstaande; de airco hoeft minder hard te blazen, daardoor neemt de kans op spierklachten af.

Kent u iemand die wel eens kampt met de nadelige effecten van warmte op kantoor? Breng ons dan in contact. Wij kunnen demonstreren – laten voelen! – wat het effect is van de warmtewerende folie. Wij hebben ook verhalen van klanten die uitermate enthousiast zijn die we kunnen laten lezen. Meer weten? Neem contact met ons op!