Wij zijn ons als Sign-bedrijf bewust van de noodzaak om de impact op ons milieu tot een minimum te beperken. Daarom innoveren wij regelmatig door te kijken naar onze processen, machines en producten. In deze laatste categorie nemen we als voorbeeld onze printfolies.

Geen PVC

Allereerst maken wij een keuze voor een folie die geen PVC bevat. Hoewel PVC-houdende folies in de praktijk uitstekend werken en prima eigenschappen hebben, kleven hier toch een aantal nadelen aan. Bij verbranding van de stof ontstaat zoutzuurgas (HCL) en dit is schadelijk voor het milieu. Hoewel dit geen betrekking heeft op het eindproduct, is wel de grondstof vinylchloride kankerverwekkend. Zoals gezegd zijn onze folies PCV-vrij en zijn ze op basis van polyester.

Beprinten van de folie

Wanneer wij de folies gaan beprinten, dan gebruiken wij hiervoor inkten. Het drogen van inkten die worden gebruikt, gaat niet zoals bij papier. Inkt droogt op folies natuurlijk een stuk lastiger. Daarom worden in inkten vaak oplossmiddelen toegevoegd. Inkten worden ook wel gedroogd met energieverslindende UV-lampen. Er is echter nog een alternatief: inkten die drogen onder energiezuinige LED-lampen. Het spreekt voor zich dat wij voor deze laatste en minst milieu-belastende optie kiezen. Deze keuze wordt ook nog eens onderstreept door het prestigieuze Greencard Gold Certificaat dat de inkten mogen dragen.

Vragen of suggesties

Heeft u een vraag op het gebied van de duurzaamheid van onze producten, onze processen of machines, stel ze ons gerust! Heeft u een suggestie voor ons waarmee wij onze duurzaamheid kunnen verbeteren? Laat het ons weten!