Heeft uw pand een gevel met aluminium of kunststof kozijnen die behandeld moeten worden? Schilderen ligt dan voor de hand. Maar alleen omdat een andere goede optie nog relatief onbekend is. Maar daar komt verandering in. Gevelrenovatiefolie is namelijk in veel gevallen een uitstekend alternatief waarmee u:

  • heel veel kosten mee kunt besparen
  • minder overlast hebt
  • een mooiere uitstraling realiseert.

Grijze en grauwe kozijnen

Aluminium of kunststof gevel-elementen kunnen na verloop van tijd een grauw en lelijk worden. Door ze eens in de 4 á 5 jaar te schilderen, blijven ze mooi en goed. Hoewel verf qua uitstraling natuurlijk wel ieder jaar iets achteruit gaat. Per schilderbeurt lopen de kosten al snel in de papieren, zeker bij wat grote gevels. Gevelfolie is om deze én andere redenen een volwassen concurrent voor schilderen. Hoe werkt dat?

Wat is gevelfolie?

Laten eerst eens kijken naar het product. Gevelfolie is een ultra dunne folie die de contouren volgt van de ondergrond. Of anders gezegd, het is ongeveer net zo dun als een verflaag. De folie is gemakkelijk aan te brengen op lastige elementen als kozijnen. De folies zijn verkrijgbaar in verschillende standaard kleuren en in op maat gemaakte RAL- of Pantone-kleuren. Er zijn minimaal 3 erg goede redenen om gevelfolie te overwegen:

1. Flinke verlaging van kosten

Gevelfolie kiest men in de regel omdat de exploitatiekosten daarmee flink lager uitvallen. Gevelfolie heeft namelijk een verwachte levensduur van 15 tot 20 jaar. Een schilderbeurt slechts 4 of 5 jaar.

De eenmalige kosten van gevelfolie liggen wel ca 30% hoger dan één schilderbeurt, maar dit betaalt zich terug. Zie onderstaand praktijkvoorbeeld van een gebouw dat wij hebben voorzien van gevelfolie:

Jaar Schilderen Gevelfolie
0 50.000.- 65.000,-
5 50.000.- 0
10 50.000.- 0
15 50.000.- 0
Totaal 200.000,- 65.000,-

U ziet dat na 20 jaar er een bedrag van 135.000,- euro is bespaard.

2. Veel minder overlast

Schilderen is een bewerkelijker proces en het geeft meer overlast. Denk aan overlast door schuren en stijgers e.d.  En dat iedere vijf jaar weer. Een overzicht:

Schilderen Gevelfolie
1.       Schoonmaken
2.       Schuren
3.       Ontvetten
4.       Primer
5.       Schuren
6.       Lakken
7.       Schuren
8.       Lakken
1.       Schoonmaken
2.       Ontvetten
3.       Folie aanbrengen

3. Mooiere uitstraling

Gevelfolie is heel erg goed bestand tegen UV-straling en invloeden van buitenaf en blijft daardoor jarenlang een frisse uitstraling houden. De uitstraling van uw pand is dus voor een lange periode gewaarborgd.

 

 

Gebouw in gedachten?

Heeft u een gebouw in gedachten waarvoor gevelfolie mogelijk interessant zou kunnen zijn? Neem dan gerust contact op met Ronald Steenkist, 085 – 877 18 40 of vul onderstaand formulier in.

Meer informatie vindt u ook op onze toepassingspagina van gevelrenovatie.