Hoeveel verkoeling geeft zonwerende folie nu precies in de zomer? Dit vroeg het Zeeuws Archief zich ook af.

Niet te becijferen

Hoewel we gedetailleerde informatie hebben over de werking van onze zonwerende folie en wij een aardige inschatting kunnen maken over de temperatuursverlaging bij – bijvoorbeeld – volle zon in de zomer, is het erg lastig om exact voorspellen wat het effect is, en hoe de werking ervan wordt ervaren.

Het Zeeuws Archief is slim.

Wees als het Zeeuws archief. Want zij hebben ervoor gekozen om de drie ramen van slechts één ruimte te voorzien van onze zonwerende folie. Dit is een proef met als doel om te bepalen of zij tevreden zijn met het effect van de folie. Omdat men geen beslissing wil maken op de ervaringen van één dag of week, laten ze de proef zo’n 1,5 maand duren. Op de bijgaande foto’s ziet u hoe we het aanbrengen. De folie is transparant en dus niet te zien.

Voordelen van een proef

Een proef is voordelig. Wanneer u tevreden bent kunt u het materiaal van de testruimte(n) gewoon laten zitten. Voor deze zonwering betaalt u uiteraard niet dubbel.

Een ander voordeel is dat u gebruikers, of beslissers kunt overtuigen. Vaak is zien geloven. In ons geval: voelen is geloven.

Ook een proef?

Neem dan contact met ons op.