Niet zelden hebben oudere of monumentale panden enkel glas. Helaas isoleert enkel glas slecht. En de kozijnen aanpassen om dubbel of HR glas aanpassen, is vaak niet mogelijk zonder de originele uitstraling van het pand aan te tasten. Hoe kunnen dan toch de stookkosten worden verlaagd?

Betere isolatie: drie grote voordelen

Wanneer we de ruiten wél zouden kunnen isoleren, dan levert dit direct drie belangrijke voordelen op;

  • directe besparing op energie
  • aangenamere klimaat in de winter
  • koeler in de zomer

Het isoleren levert dus zowel bij koude als bij warmte winst op. Wanneer u gebruik maakt van airco’s in de zomer en verwarming in de winter, dan bespaart u in beide seizoenen op energie. Het wonen en werken wordt ook in beide seizoen aangenamer.

Dé oplossing

MakeCover heeft hiervoor een specifieke oplossing; een isolerende raamfolie. Deze folie kan worden aangebracht op vlak glas op ramen en deuren. Eenmaal aangebracht profiteert u van een isolatiewaarde die vergelijkbaar is met dubbel glas. De aanschaf en montage van de folie is echter een flink stuk voordeliger dan de aanschaf van dubbel glas en het aanpassen van kozijnen.

Nog nooit gezien

Misschien denkt u wel, ik heb deze folie nog niet gezien bij oude of monumentale panden. Dit kan kloppen. De folie is transparant, ongekleurd en zonder metallic uitstraling oid. Een getraind oog kán het opmerken maar in de regel blijft de folie onopgemerkt.

Ongekende isolatiekracht is onafhankelijk gecertificeerd.

MakeCover gebruikt voor het isoleren van oude en monumentale panden, de 3M Thinsulate folie. Deze folie heeft een isolatiekracht die vergelijkbaar is met dubbel glas. De isolerende waarde van de Thinsulate™75 is 3.6 w/m2K. Deze waarden zijn BCRG gecertificeerd, zie het certificaat: ‘BCRG Certificering 3M Thinsulate 75 CC‘.

Ook stookkosten verlagen?

Wilt u ook de stookkosten verlagen in een oud of monumentaal pand? Wilt u weten wat de geschatte energiebesparing of CO2-reductie voor uw pand is? Neem dan contact met ons op!