Project Description

In de nieuwe wijk De Bloem in Rijnsburg is voor alle bewoners een heus welness-centrum gebouwd. Het in juni 2018 opgeleverde wellness centrum bevat een sauna, een fitness en een zwembad. En niet te vergeten het prachtige plafond dat wij gemaakt hebben, die voor een prettige akoestiek zorgt in het centrum.

Mooi én plezierig voor het oor

Het plafond is dus naast heel strak en mooi om te zien, ook nog eens functioneel; het dempt de galm die je normaal gesproken hebt in een zwembad of welnesscentrum. Door de toepassing van akoestisch materiaal in het plafond wordt de verstaanbaarheid een stuk beter, én het helpt om de bezoekers nog meer te laten genieten van de rust van een wellnesscentrum.

Eigentijds licht

Naast de akoestische werking van het plafond, bevat het ook een eigentijds lichtsysteem. Via 182 strekkende meter LED-verlichting die alle kleuren kunnen schijnen, wordt het licht precies afgestemd op de juiste sfeer, belichting of moment van de dag. Alle kleuren kunnen met de RGB+W ledlampen worden gemaakt. Via een slim bedradingssysteem worden ze centraal aangestuurd door een DMX-controller volgens het lichtplan van de architect. Hiernaast zijn er circa 35 led-spots ingebouwd.

Hanglampen

Naast de spots zijn er ook hanglampen, die een mooi samenspel maken met het plafond. De architect heeft hiervoor uitsparingen bedacht in het spanplafond, waardoor het lijkt alsof de lampen zijn verzonken in het plafond. Dit geeft een magisch effect. Het vervaardigen van deze ronde bakken was een echte maatwerk-klus. Ook zijn er diverse richt spots en hanglampen die direct aan het plafond – lijken te – zijn bevestigd.

Verplichte elementen

Behalve de akoestische en esthetische elementen zijn er in het plafond ook brand- en rookmelders en een sprinklerinstallatie verwerkt.

Super snel & efficiënt

De opdrachtgever heeft een keuze gemaakt tussen stucen en ons spanplafond. Het kunnen toepassen van akoestisch materiaal en het esthetische effect waren hierin zwaarwegend. Het is echter ook zo dat het plaatsen van een spanplafond vele malen sneller is gerealiseerd dan een gestuct plafond. Dit is natuurlijk gunstig voor de planning. Ook geeft het veel minder rommel en is een gemiddelde ruimte (50 m2) na een dag volledig klaar.

Wilt u meer weten over onze spanplafondmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

 

Wij hebben dit project mogen uitvoeren in opdracht van De Raad Makelaars, in samenwerking met Van Egmond Architecten