Project Description

Een spanplafond zorgt voor een superstrakke afwerking. De montage is daarbij vlot en de overlast is minimaal. Behalve een zeer strak eindresultaat, kan ons spanplafond ook nog eens een grote bijdrage leveren aan de akoestiek in een ruimte. Bij dit project heeft de klant om deze reden gekozen voor een spanplafond met akoestisch materiaal. Om zoveel mogelijk het milieu te ontlasten, is bovendien gekozen voor het toepassen van het circulaire akoestisch materiaal van Everuse.

Demp het geluid

Een spanplafond met akoestisch materiaal zorgt ervoor dat geluid deels wordt opgenomen. Het geluid wordt gedempt. Hierdoor klinkt het geluid minder hard, wordt de verstaanbaarheid beter en ervaar je meer privacy. De nagalm neemt af en de ruimte ‘voelt’ comfortabeler.

Dit project is van een woonhuis, maar spanplafonds worden tevens veelvuldig in kantoren, gebouwen en horeca toegepast. In dit geval is het trappenhuis voorzien van ons spanplafond evenals een deel van de zolderkamer. Eerst was er een hinderlijke galm in het trappenhuis, maar dit is nu teruggebracht naar een acceptabel niveau.

Verlichting en andere elementen

Een voordeel van een spanplafond is dat verlichting makkelijk is aan te brengen. Ook kunnen reeds aanwezige elementen worden weggewerkt, of juist worden uitgespaard, zoals bijvoorbeeld de afvoerpijp.

Video

Foto’s