Wij zeggen dikwijks dat we gebouwen mooier én comfortabeler maken. We hebben oplossingen die mooier maken, en we hebben oplossingen die het comfort verhogen. En dan hebben we natuurlijk oplossingen die zowel mooi als praktisch zijn ofwel: mooi én comfortabel.

Een mooi voorbeeld hiervan is ons spanplafond. De spanplafonds die wij leveren zijn niet alleen heel erg mooi en strak om te zien, ze kunnen ook nog eens bijdragen aan een verhoogd akoestisch comfort en een geweldige uitstraling geven door verlichting in het plafond.

Geluid

In samenwerking met akoestische partners leveren wij regelmatig oplossingen die de verstaanbaarheid of juist de privacy verbeteren. Ons spanplafond is uitermate geschikt om te dienen als onderdeel van akoestische maatregelen. Er wordt dan akoestisch materiaal in aangebracht zodat de nagalmtijd in een ruimte wordt verkleind en de demping wordt verhoogd. Zo ontstaat een betere verstaanbaarheid, maar ook een lager geluidsniveau. Zo koos ‘Kinderboerderij Krimpen aan den IJssel’ onlangs voor een spanplafond als onderdeel van akoestische oplossingen die werden bedacht door Akoestiek Comfort, Wij leverden ook de akoestische visuals als onderdeel van een totaalpakket aan maatregelen.

 

spanplafond geluidsdemping

Licht

In het plafond kan op verschillende manieren licht worden toegepast. Het is mogelijk om één kleur verlichting aan te brengen dat vast schijnt op vaste punten. Het is tevens mogelijk om het licht diffuus te laten schijnen zodat het hele plafond wordt verlicht. Het is mogelijk om de verlichting centraal aan te sturen via een DMX-controller of met een afstandbediening.

Een ander voorbeeld van verlichting in een spanplafond: Apotheek Sassembourg.

Strak

Een spanplafond is sowieso een hele strakke oplossing. Alle oneffenheden worden weggewerkt waardoor er altijd een rustig en strak beeld ontstaat. De verlichting of andere elementen kunnen er ook enorm strak worden verwerkt, waardoor een hoog niveau uitstraling met gemak wordt gerealiseerd. Ten opzichte van andere oplossingen kan een spanplafond ook financieel aantrekkelijk zijn. Het monteren gaat dermate vlot en efficiënt, dat de kosten laag kunnen blijven. Een voorbeeld van een zeer strak plafond in een ruimte met een hoogwaardige uitstraling, is van project welness centrum Rijnsburg.

Meer voorbeelden?

We hebben hier nog meer foto’s van onze spanplafonds op een rij gezet:

Meer weten?

Meer weten? Advies of een prijsopgave? Neem gerust contact met ons op.