Wij van MakeCover zijn groot fan van spanplafonds. Op ons kantoor hebben wij ook onze spanplafonds en we mogen ze geregeld voor onze opdrachtgevers plaatsen. Toch zijn er bij sommigen nog veel vragen rondom spanplafonds. Wij maakten een overzicht van de meest gestelde vragen:

Hoe ziet een spanplafond eruit?

Om deze vraag te beantwoorden hebben wij een spanplafond bij ons op kantoor gefilmd dat is toegepast in een kleine vergaderruimte. Het is een zogenaamde cubicle (zie: https://qbiq.nl) met glazen wanden.

Wij hebben er hier voor gekozen om akoestisch materiaal toe te passen, om de spraakverstaanbaarheid te vergroten en galm te verminderen.

 

Wanneer zou ik kiezen voor een spanplafond?

Een spanplafond komt vaak het beste tot zijn recht in ‘niet standaard’ ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan sanitaire ruimten, een entree, een keuken, een fitnessruimte, een sauna of wellness-ruimte, etc. etc.

Er wordt vaak gekozen voor een spanplafond vanwege het strakke uiterlijk en de talloze mogelijkheden die het systeem biedt.

Een kantoorruimte kan ook worden voorzien van een spanplafond. Ook hier wordt dan vaak de keuze gemaakt vanwege het strakke / naadloze uiterlijk.

Hoe lang duurt de montage van een spanplafond?

Het is afhankelijk van de situatie, maar reken ongeveer met één dag montage voor ca 50m2. Wanneer het gaat om renovatie en de ruimte is gewoon in gebruik, dan kunnen we samen kijken of iedereen tijdens de montage door kan werken.

Is een MakeCover spanplafond brandveilig?

Onze spanplafonds zijn brandveilig: het materiaal is geclassificeerd als brandklasse M1.

Van welk materiaal is het spanplafond gemaakt?

Het materiaal dat wij gebruiken is PVC-vrij polyester textieldoek. Het is voorzien van een PU-coating.

Welke mogelijkheden zijn er?

Een spanplafond is ontzettend veelzijdig. Zo kan er zichtbaar of onzichtbaar verlichting worden aangebracht. Het doek kan in talloze kleuren worden geleverd en het doek kan ook worden beprint met patronen, visuals en zelfs foto’s.

We kunnen alles inbouwen, denk aan brandmelders of ventilatieroosters. Ook het gebruik van schilderij-ophangsystemen is geen enkel probleem. En het gebruik van gordijnen of andere vormen van zonwering is eveneens geen enkel probleem. Het is wel van belang om over dergelijke zaken van te voren helderheid te hebben en hierover duidelijke afspraken te maken.

Heeft een spanplafond een gunstig effect op de akoestiek?

Een spanplafond heeft van zichzelf nauwelijks een akoestische werking. Echter door de toepassing van akoestisch materiaal, dat onzichtbaar wordt verwerkt, levert het plafond een enorme positieve bijdrage aan de akoestiek.

Waarom niet ‘gewoon’ gipsplaten en stucen?

Het aanbrengen van gipsplaten en stuken geeft een hoop rommel. Vaak moet er stucloper worden aangebracht en moeten ruimtes helemaal leeggemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat het erg tijdrovend is en de ruimte vaak dagenlang niet in gebruik genomen kan worden.

Een spanplafond aanbrengen geeft nauwelijks overlast, het geeft geen rommel en is vaak binnen een dag gedaan. Ook hoeft de ruimte niet helemaal leeggemaakt te worden.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op, of bekijk meer informatie op onze productpagina over Spanplafonds.